Deneme Erişimi : SAYISAL KiTAP (06.06.2023-07.07.2023) - Biruni Üniversitesi

Deneme Erişimi : SAYISAL KiTAP (06.06.2023-07.07.2023)

Tarih : 06 Haz 2023 Salı
Deneme Erişimi : SAYISAL KiTAP (06.06.2023-07.07.2023)

Değerli Akademik ve İdari Personelimiz ve Öğrencilerimiz;

SAYISAL KiTAP: Türkçe Sayısal Kütüphane deneme erişimimiz 07.07.2023 tarihine kadar yenilenen platformla birlikte deneme erişimine açılmıştır.

Sizlere keyifli okumalar dileriz.

Erişim linki: http://www.sayisalkitap.com

Not: Erişimle ilgili bilgi almak için kütüphane personeli ile iletişime geçin.

Not: TUDEM ve Günışığı Kitaplığı yayınları yayıncı ile yapılan anlaşmalar nedeniyle deneme erişimine açılamamıştır. Abone olunduğu takdir de erişime açılmaktadır.

Aşağıda göreceğiniz üzere Türkiye’nin seçkin yayınevlerinin e-kitap ve e-dergileri Sayısal Kütüphanemizde yer almaktadır.

SAYISAL KiTAP: Türkçe Sayısal Kütüphane – Türkçe e-Kitap ve e-Dergi Platformu

İçeriğinde; Atatürk’ün Bütün Eserleri koleksiyonu, Abaküs, Alef, Alis, Ankara Üniversitesi, Arkeoloji ve Sanat, Bilgi Yayınevi, Bilim ve Gelecek, Bulut, Ceres, Edebi Şeyler, Edisyon Kitap, Ege, Evrensel, Galeri Nev, Gerlach Press, Gita, Günışığı, Homer, İş Bankası, Kafe Kültür, Kaynak, Kelime, Kırmızı Kedi, KodLab, Literatür, Lena and Mama, Logos, Maya,  Mylos Yayın, Nika, Nesin Yayınevi, N.Erbakan Üniv., Notos, Optimist, Öteki, Ötüken, Pusula, Redhouse Yayınevi, Sadberk Hanım Müzesi,  Sis, Sıfır Bir,  Sosyal Araştırmalar Vakfı, Tarih Vakfı,Tekir, Tudem, Varlık, Yapı Kredi, Yordam, Zoe gibi seçkin yayınevlerinin elektronik kitapları bulunmaktadır.

221B Polisiye, Anlatıcı, Bilim ve Ütopya, Episode Yerli, Episode Yabancı, HR İnsan Kaynakları, tüm sayılarıyla Notos Dergisi, Öykü Gazetesi, Plak Mecmuası, Sözcükler Edebiyat Dergisi, Toplumsal Tarih Dergisi, Varlık Dergisi, Yapı Kredi ‘nin Cogito ve Kitap-lık dergileri de platformumuzda yer almaktadır.

Akbank Sanat Yayınları, ART Unlimited Sanat Dergisi, Bikepedia Dergisi, BRIQ Journal,  Akdeniz Akademisi, Keçi Edebiyat, Kültürel Mirası Koruma Derneği, SineFilozofi Dergisi, Tema Vakfı ve Terakki Vakfı Okulları e-kitap ve e-dergileri de açık erişim olarak kullanıma sunulmuştur.

SAYISAL KiTAP: Türkçe e-kitap ve e-dergi platformu – Türkçe Dijital Kütüphane;

SAYISAL KİTAP, kütüphane ve diğer kurumların ister tek tek kitap ve dergi seçerek, isterlerse koleksiyon bazında yıllık abone olabileceği ve abone olunan e-kaynakları tüm kullanıcılarına ücretsiz kullandırabileceği çevrimiçi bir platform sunar. Kütüphane kullanıcıları, SAYISAL KİTAP platformundaki kitaplara herhangi bir bilgisayar veya mobil cihaz üzerindeki web görüntüleyici ile ulaşabilir, sorgulama ve filtreleme seçenekleri ile istediği kitabı bulabilir ve ücretsiz olarak okuyabilir. Kullanıcılar dilerlerse, seçtikleri kitaplardan kendi kitaplığını oluşturabilir ve okudukları kitaplar içerisinde arama ve işaretleme yapabilir. Kitapla ilgili not alma, atıf yapma, sosyal medyada bağlantı paylaşma gibi özellikleri kullanabilir.