Literatür Tarama ve Dijital Kütüphane Webinar Programları - Biruni Üniversitesi

Tarih : 23 Oca 2024 Salı
Literatür Tarama ve Dijital Kütüphane Webinar Programları

Sayın Akademik ve İdari Kadromuz, Değerli Öğrencilerimiz,

“Bilimsel Araştırma Teknikleri, Literatür Tarama ve Dijital Kütüphane” konuları hakkında gerçekleştirilecek olan webinar programları, aşağıdaki gibidir.

“Kayıt” alanına tıklayarak, açılan link üzerinden kaydınızı oluşturabilirsiniz.

*Kaydolduktan sonra katılım davetiyeniz e-posta olarak iletilecektir ve içerisinde webinara katılım bağlantınız yer alacaktır.

DynaMed – TÜBİTAK ULAKBİM’den Hekimler için KDT, Hasta Başı Bakım ve Tıp Eğitimi Aracı

Hekimler tarafından hekimler için hazırlanan DynaMed ile hasta başında ortaya çıkan klinik sorularınıza hızlı, kanıta dayalı ve uygulanabilir cevaplar alın.
    En önemli 500 tıp dergisi her gün incelenir, en güncel kanıta dayalı bilgiler ile özetler hazırlanır.
    Mobil cihazınız ile her zaman ve her yerden, hem de internet bağlantısına ihtiyaç duymaksızın DynaMed’e erişim sağlayabilirsiniz.

Seçenek 1 : 6 Şubat 2024, Salı | 15:30 | Kayıt
    Seçenek 2 : 13 Şubat 2024, Salı | 09:30 | Kayıt
    Seçenek 3 : 21 Şubat 2024, Çarşamba | 12:30 | Kayıt

Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Akademik Literatüre Erişim

Günümüzün aşırı bilgi ortamında güvenilir akademik kaynaklara ulaşmanın yolu nedir? Literatür taramasını kolaylaştırıcı yöntemler ve araçlar nelerdir? Bu sorulara cevap bulabileceğiniz “Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Akademik Literatüre Erişim” konulu webinarına davetlisiniz.

*Kütüphane kaynaklarında aynı anda arama, tam metinlere tek giriş noktasından erişim

*Otomatik olarak kaynakça oluşturma

*Kişiselleştirme kolaylıkları

Seçenek 1 : 6 Şubat 2024, Salı | 11:00 | Kayıt
    Seçenek 2 : 15 Şubat 2024, Perşembe | 11:00 | Kayıt
    Seçenek 3 : 19 Şubat 2024, Pazartesi | 10:00 | Kayıt

TÜBİTAK ULAKBİM’den Araştırmacılar için Dijital Kütüphane

Lisansüstü düzeyindeki araştırmacıların tezlerini, makalelerini ve projelerini yazmak için ihtiyaç duydukları akademik araştırma kaynaklarının seçimi, bu kaynaklara erişim ve verimli çalışma araçlarının kullanımına dair bilgi vereceğimiz bu webinarda TÜBİTAK ULAKBİM’in sizlere sağladığı dünyanın önde gelen alan ve atıf indekslerindeki (Web of Science ve Scopus) dergilerin tam metinlerine nasıl erişim sağlayabileceğinizi görebilirsiniz.

Seçenek 1 : 7 Şubat 2024, Çarşamba | 09:30 | Kayıt
    Seçenek 2 : 13 Şubat 2024, Salı | 11:00 | Kayıt
    Seçenek 3 : 22 Şubat 2024, Perşembe | 15:00 | Kayıt

Daha Fazla PubMed Dergisine Tam Metin Erişebileceğini Biliyor Musunuz?

*Yüzlerce PubMed dergisine nasıl tam metin erişim nasıl?

*Sistematik inceleme veya meta-analiz filtrelerini nasıl kullanırım?

*MeSH (Medical Subject Headings) nedir? Araştırmalarımda nasıl yardımcı olur?

*Literatür tarama sürecini nasıl daha hızlı ve pratik hale getirilir?

Seçenek 1 : 7 Şubat 2024, Çarşamba | 11:00 | Kayıt
    Seçenek 2 : 13 Şubat 2024, Salı | 15:00 | Kayıt