Personelimiz Erasmus Personel Hareketliliği Kapsamında Slovenya’da - Biruni Üniversitesi

Personelimiz Erasmus Personel Hareketliliği Kapsamında Slovenya’da

Tarih : 08 Haz 2022 Çarşamba
Personelimiz Erasmus Personel Hareketliliği Kapsamında Slovenya’da

23.05.2022 -27.05.2022 tarihleri arasında Erasmus + personel hareketliliği kapsamında Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü Kütüphane Memuru Onur ÇELEN Slovenya’nın başkenti Ljubljana’ya ziyaret gerçekleştirmiştir. Ljubljana Üniversitesi eğitim fakültesi kütüphanesi’nde görevli olarak bulunmuştur. Ziyarette bulunduğu kütüphanedeki iş süreçleriyle ilgili bilgi edinmiştir.  Biruni Üniversitesi ve Biruni Üniversitesi Kütüphanesi’ni  tanıtmak adına ingilizce sunumlar gerçekleştirmiştir. İki kütüphane arasında bilgi alışverişi yapılarak kazanım sağlanmıştır.

Ljubljana Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarihi Hakkında:

Eğitim Fakültesi  4 Temmuz 1947’de başkent Ljubljana’da kurulmuştur.

Ljubljana Üniversitesi Kütüphanesi Tarihi

Merkezi Ljubljana’daki Eğitim Fakültesi’nde bulunan kütüphane, 1947’de kurulan Yüksek Pedagoji Okulu kütüphanesinden geliştirildi. 1990 yılında, kütüphane bir yüksek öğretim kütüphanesi statüsünü kazanmıştır ve COBISS sisteminin aktif bir üyesidir.

Ljubljana Üniversitesinin fakültelerinde 38 akademik kütüphane bulunmaktadır.